Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

Despre noi

Podcastul cuprinde o serie de predici duminicale rostite în cadrul Sfintei Liturghii, la Capela Așezământului "Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Mucenic Iulian din Tars," situată în loc. Popești, com. Baciu, jud. Cluj. Inginer și preot misionar al acestei capele, părintele Radu V. Bob se străduieste să aducă explicații lămuritoare cu privire la evenimentele din viața și activitatea Mântuitorului cuprinse în pericopele evanghelice duminicale, precum și explicații privitoare la ritmul liturgic al slujbelor bisericești. De ce acest nume, poate vă veți întreba? Pentru că Vestea cea Bună a Evangheliei ne dăruiește suficientă pace, liniște interioară și de ce nu, curaj, în fața săptămânii care stă să înceapă."Invitații" permanenți ai acestui podcast vor fi sfinții Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Nicolae Velimirovici, Nicolae Cabasila, părintele profesor Alexander Schmemann, precum și alții care ne vor ajuta să descifrăm tainele cuvintelor cerești.

About the Hosts

Fr. Radu V. BOBProfile Photo

Fr. Radu V. BOB

Author

Pasionat de linii drepte și fascinat de spații virtuale, părintele Radu V. Bob a ales, la un moment dat, să caute mai departe, dincolo de ele.
De ce oare? Pentru că a înțeles că cea mai solidă calitate a unui inginer este Curiozitatea, acea dorință de a înțelege, de a căuta soluții sau de a pătrunde în spații noi, explorând curajos zone “where no man has gone before”! Da, ați înțeles bine, un strop de Picard mai este în fiecare dintre noi.
Și, urmând gândurilor unui alt „amiral” celebru, pe numele lui Alexander Schmemann, a ales un tip diferit de navă, care străbate nu doar galaxii îndepărtate, ci ajunge mai departe, până în quadrant-ul Serafimilor spre care Warp speed-ul este inutil și teleportarea nu funcționează, dar a cărui Lumină atrage tainic și al cărui miros de tămâie aprinsă linișteste.
Și totuși, cum se ajunge acolo, vă veți întreba? Surprinzător, mai simplu și mai rapid decât ați putea crede: totul începe cu o prescură proaspătă, peste care se odihnește una dintre cele dintâi raze ale dimineții.
Și mai departe? De aici, va lăsa Curiozitatea voastră să înceapă să descopere…

Maria BOBProfile Photo

Maria BOB

Author

Chiar dacă la finalul liceului visa să devină turist (profesionist), în timpul săptămânii, Maria Bob este profesoara de engleză a unor copii minunați, iar la finalul ei, cânta la strana capelei unde slujește soțul ei. În timpul liber, Maria citește (literatura pentru copii, cea creștină și misterele Agathei Christie fiind preferatele ei – ce mai alăturare!), mai pune uneori și puțină culoare pe diferite bucăți de hârtie și nădăjduiește ca viața celor pe care îi întâlnește să fie plină de bucurie pentru că a aflat mai demult că
„Bucuria este cea mai serioasă îndeletnicire a Cerului.”

Andana COCIȘProfile Photo

Andana COCIȘ

Blog Author

Andana e pasionată de cărți, ciocolată și animale (în special pisici). Curioasă din fire, îi place să știe câte ceva despre toate și ar colinda lumea în lung și-n lat dacă s-ar putea teleporta, deoarece are rău de mișcare. De asemenea, crede cu tărie că, atât în călătorii cât și în viață, importantă e destinația, nu drumul :) Din fericire, cărțile sunt o scurtătură înspre locurile ei preferate: mințile altor oameni. Îi place să creadă că ar putea găsi ceva în comun cu orice pământean, fie el om sau furnică.

Tudor-Călin CIOCAProfile Photo

Tudor-Călin CIOCA

Blog Author

Pictor iconar.