Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
March 29, 2024

Lupta cea bună ne schimbă

Lupta cea bună ne schimbă

Lupta cea bună, ne zice Sfântul Nectarie, ne aduce în suflete întărire de Sus, pentru că Domnul nu ne lasă singuri și pribegi pe cărările adeseori întortocheate ale vieții, ci trimite întotdeauna roua binecuvântării Sale, peste toate gândurile, cețurile și norii care stau să ne tulbure orizontul nostru imediat.

Și cine, în actualitatea noastră recentă, este mai credibil când spune aceasta decât mitropolitul de Pentapolis, exilat pe nedrept o viață întreagă și rămas, ca Domnul, fără casă, fără masă, fără prieteni pentru foarte mult timp? 

Dar legătura lui cu Cerul, prin mijlocirea Panaghiei Chrysoleontissa, l-a ajutat să ajungă în Portul acela plin de Lumină, de Viață și mai mult decât orice, de Iubire. Și de Acolo, umple și viețile noastre de roadele binecuvântate ale acestei Iubiri, care se materializează pentru fiecare dintre noi diferit, după necesitate: un gând bun, o binecuvântare prin bătaia unui toiag arhieresc în marmura Eghinei, izbăvire dintr-un necaz, un copil sau mai mulți, pace în inimi și minți, alinare în suferințele care uneori nu mai pot fi depășite, o mângâiere, iar lista ar putea continua la nesfârșit.

Pe cât de mult a luptat Sfântul lupta cea bună, pe atâta l-a întărit și Domnul în și prin Harul Său, după cuvântul starețului Emilianos Simonopetritul, care zice că atunci când suntem în greutăți, în încercări, boli și nedreptăți de orice fel ar fi ele, atunci de fapt, ne îndumnezeim!

#Man of God (a must see movie)

#Panaghia Chrysoleontissa (a must see and pray to icon)

 

Autor: Tudor-Călin CIOCA

Text:    Valeriu R. BOB