Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Jan. 17, 2023

Tu ești... Nina

Tu ești... Nina

Una dintre persoanele aparte ale Bisericii Primare, o mână de fetiță, primește de la Maica Domnului, prin intermediul unui vis, o cruce din viță de vie și este trimisă la apostolat.
Și nu oriunde, ci la poale de Caucaz, în Iviria de demult. Cine a văzut Caucazul, fie și doar în fotografii, poate înțelege cu ușurință că să mergi acolo, mai ales atunci, nu era la îndemâna nici măcar a unui războinic încercat, darămite a unei copile singure.
Dar ea, Nina, înarmată cu multă credință și având ca scut Crucea primită de la Preasfânta, a răzbit printre prejudecăți și oameni, printre creste de gheață și văi încețoșate, printre idoli și credințe păgâne ajungând, dintr-o mână de fetiță, să fie chiar mâna prin care Domnul și-a botezat poporul său  ivirian.
Cea întocmai cu apostolii... așa a numit-o mai târziu Biserica, tot așa va fi cunoscută și cinstită până la finalul veacurilor, acel final care nu va fi altceva decât un nou început, al Vieții Veșnice în Împărăția virtuții.
Acea Împărăție în care Nina va străluci ca un diamant așezat pe vârful Caucazului, învățandu-ne pe toți că e nevoie doar de inimă ca să cucerești o lume întreagă.

Dați-ne de veste care e părerea voastră despre podcast, despre acest episod și, mai ales, despre subiectul lui, prin oricare din căile care vi par mai la îndemână. Pe noi ne găsiți aici:

·       E-mail la vestibune.podcast@gmail.com,

 ●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

·       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii


Realizatori:                               Pr. Radu Bob și Maria Bob

Traducerea și Lectura:       Maria Bob din You are Nino, from Melinda Johnson et   all. (2020) Seven Holy Women: Conversations with Saints and Friends, Chesterton: Ancient Faith, Ebook by BrightWingMedia, loc. 699-750.

Muzica:                                        Blessed de Zakhar Valaha.

Photo credits:                          Maria Bob