Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
March 8, 2023

Bucuria de a sluji 1.4

Bucuria de a sluji 1.4

Pentru acest episod de Vești Bune, vă propunem spre ascultare cea de-a patra și ultima parte a Simpozionului „Bucuria de a sluji.” 

 În episoadele anterioare ale seriei le-am ascultat pe Nicoleta Pălimaru, Iulia Tegge și Cosmina Tămaș. Prima ne-a vorbit despre viața familiei Schmemann așa cum reiese din cartea-jurnal a dnei Juliana Schmemann, Călătoria mea cu părintele Alexander. Cea de-a doua despre trei poete românce care în anii ’60 au strecurat străluciri creștine în poezia lor: Constanța Buzea, Florența Albu și Ileana Mălăncioiu. Cosmina, în schimb, a revenit la formula de carte-jurnal propusă de dna Marina Dumitrescu în cartea Din amfora zilelor mele.

 În episodul de astăzi, Bianca Mereuță ne vorbește despre cum a creat comunitatea online Ce le mai citim copiilor? care astăzi are 150.000 de utilizatori, cum a înființat Asociația Versus pentru a promova încă într-un fel scriitorii, cititul și lectura, dar și despre cum a fondat Editura Signatura, unde publică în calitate de editor, dar și scriitor cărți pentru copii de toate vârstele, de la 2 la 92, pline de frumos, candoare, bunătate și multă culoare. Bianca ne oferă darul citirii și din propria ei carte, Chipul mamei.

 La finalul episodului, cel care concluzionează cu multă căldură despre cele povestite pe parcursul simpozionului este chiar PS Benedict Bistrițeanul, care adună toată emoția vorbitoarelor într-un mesaj pentru toate mamele, dar și pentru toate femeile care au „Bucuria de a sluji.”

 Aici, puteți asculta primul episod (al cărei invitate a fost Nicoleta Pălimaru), al doilea episod (al cărei invitate a fost Iulia Tegge) și al treilea episod al seriei (al cărei invitate a fost Cosmina Tămaș), dar și un interviu pe care pr. Radu l-a dat la Radio Renașterea Cluj-Napoca și în care a vorbit pe scurt și despre ce reprezintă acest simpozion și cele care au fost invitate ca vorbitoare.

 Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: vestibune.podcast@gmail.com. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

 Așadar, pe noi găsești și prin intermediul:

·         Email-ului la vestibune.podcast@gmail.com,

·         Facebook @vestibune.podcast,

·         Instagram @vestibune.podcast și

·         YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii.

 
Realizatori: Pr. Radu Bob, Maria Bob

Invitat: Bianca Mereuță

Invitat special: PS Benedict Bistrițeanul

Muzica: The Way Home, Zakhar Valaha

Imagine: Ionuț Chifa

PS Benedict BistrițeanulProfile Photo

PS Benedict Bistrițeanul

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului

Bianca MereuțăProfile Photo

Bianca Mereuță

Iubirea de carte, cu tot ce presupune acest lucru, este, cred, unul din firele ghemului care ne leagă pe toate cele care suntem în fața dumneavoastră astăzi. Următoarea noastră invitată e și ea parte din această legătură. De ce spun asta? Pentru că dna Bianca Mereuță a creat comunitatea online Ce le mai citim copiilor? care astăzi are 150.000 de utilizatori, a înființat Asociația Versus pentru a promova încă într-un fel scriitorii, cititul și lectura, dar a și fondat Editura Signatura, unde publică în calitate de editor, dar și scriitor cărți pentru copii de toate vârstele, de la 2 la 92, pline de frumos, candoare, bunătate și multă culoare.