Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Nov. 16, 2022

Minunile Sfântului Mina

Minunile Sfântului Mina

„«Pe mucenicul Mina nu-l cunoaște nimeni, dar l-am văzut toți, căci ni s-a arătat, în vis sau aievea, pe pământ, în aer și pe apă, noaptea sau ziua, tuturor celor care l-am chemat in ajutor»  –  avva Dorotei.

Astfel reliefa, cu aproape un veac în urmă, cuviosul Dorotei, stareț al schitului atonit Prodromu, minunata personalitate și tulburătoarea omniprezență a mucenicului Mina între creștinii de ieri și de azi …

Multitudinea situațiilor în care Sfântul Mina a intervenit - lămuririle minunate, viețile salvate, bolile tămăduite, pagubele recuperate, procesele câștigate, familiile întemeiate, ș.a. - nu poate fi amintită decât cu o firească discreție …. poate chiar cu sfială … potrivită nouă, celor care îndrăznim să pășim pe drumul acesta atât de delicat și tainic, al unei raze din Soare, al unei făclii cerești, trimise să lumineze și să înmiresmeze sufletele și viețile noastre.”[i]

Acest episod este tocmai despre trei situații în care Sfântul Mina intervine în viețile noastre, despre minuni pe care el le-a făcut pentru oameni care trăiesc în zilele noastre. Prin vocile doamnelor Corina Gânscă, Mihaela Bologa și Maria Silaghi veți auzi mărturii despre ajutorul Sfântului în viețile lor și ale apropiaților lor. 

Puteți afla mai multe despre Sfântul Mina, citind continuarea articolului Sfântul Mare Mucenic Mina – Făcătorul de Minuni publicat pe website-ul CreștinOrtodox.ro – Cea mai mare comunitate ortodoxă din lume sau în volumul Noi Minuni ale Sfântului Mina în România, apărut la Editura Renașterea. 

Despre cel de-al doilea Sfânt menționat în introducerea acestui episod, despre Sfântul Martin, un sfânt mai puțin cunoscut la noi, dar tare iubit în Apus, puteți afla mai multe tot de pe site-ul CreștinOrtodox.ro.[ii]

Pe noi ne găsiți prin:

●       E-mail la: vestibune.podcast@gmail.com,

●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

●       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

 

Note: 

Realizatori: Pr. Radu și Maria Bob

Invitate: Corina Gânscă, Mihaela Bologa și Maria Silaghi

Muzica (intro și outro): Ambient Piano de Zakhar Valaha

Photo credits: Maria Bob. Fotografia surprinde o icoană a Sfântului Mare Mucenic Mina, realizată pe papirus în Egipt.

 

 [i] Valeriu R. Bob, Sfântul Mare Mucenic Mina – Făcătorul de Minuni, CreștinOrtodox.ro – Cea mai mare comunitate ortodoxă din lume, 11 aprilie 2014, accesat în 15 noiembrie 2022 pe adresa https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-mare-mucenic-mina-facatorul-minuni-122206.html.
[ii] Teodor Danalache, Sfântul Martin de Tours, CreștinOrtodox.ro – Cea mai mare comunitate ortodoxă din lume, 11 aprilie 2014, accesat în 15 noiembrie 2022 pe adresa https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-martin-tours-141761.html. 

Mihaela BologaProfile Photo

Mihaela Bologa

Sunt o fire veselă, comunicativă, îmi place sa cânt și să-i fac fericiți pe cei din jur.

Maria SzilaghiProfile Photo

Maria Szilaghi

Fericită pensionară, după 39 ani de activitate ca maistru instructor confecții îmbrăcăminte, mamă și bunică împlinită.
Mă bucur de visul realizat al unei case la țară în aer curat și natură, precum și de comunitatea în care trăiesc.