Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Jan. 25, 2023

Sfânta cu fusta verde

Sfânta cu fusta verde

Sfințenia aparține deja Împărăției lui Dumnezeu și nu lumii noastre, iar sfinții sunt cei care întotdeauna se roagă, plâng și mijlocesc neîncetat pentru pacea lumii. 
Astăzi, ne-am oprit asupra unei sfinte aparte, care s-a lepădat complet de toate cele lumești, alegând calea înfricoșător de strâmtă a nebuniei pentru Hristos și, ajungând pe niște culmi spirituale atinse doar de cei mai aleși „alpiniști ai Duhului,” a vegheat și veghează neîncetat asupra lumii și a celor care îi cer, cuminți, ajutorul. 

Iconografia o înfățișează ba într-o fustă verde și cu bluză roșie, ba într-una roșie și cu bluza verde... Canonizată în 1988 și prăznuită pe 24 ianuarie, Sfânta Xenia cea Nebună pentru Hristos ocrotește familiile, îi ajută pe cei aflați în primejdii și mari necazuri și face îndelungă-milostenie cu cei ce cheamă numele ei în ajutor.

Dacă doriți să citiți despre grupul de sprijin, puteți accesa link-ul de mai jos:
https://www.vestibune-podcast.ro/blog/cere-si-ti-se-va-da/

De asemenea, vă invitâm să reascultați episodul din link-ul de mai jos, care îi are în prim plan pe o parte dintre voluntarii grupului de sprijin:
https://www.vestibune-podcast.ro/sa-daruim-asa-cum-ne-am-dori-sa-primim/

Dați-ne de veste care e părerea voastră despre podcast, despre acest episod și, mai ales, despre subiectul lui, prin oricare din căile care vi par mai la îndemână. Pe noi ne găsiți aici:

·       E-mail la vestibune.podcast@gmail.com,

 ●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

·       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii


Lectura:       Maria Bob din Alexandru Tkacenko, Viața Fericitei Xenia din Sankt Petersburg povestită copiilor, ilustrații de Elena Kabirova, traducere din limba rusă de Maxim Evtodiev, carte tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Iași, Editura Doxologia, 2018, pp. 5-28.

Muzica:        Always with me, always with you de Zakhar Valaha

Photo credits:    Tudor Călin Cioca