Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Nov. 2, 2022

Să dăruim așa cum ne-am dori să primim

Să dăruim așa cum ne-am dori să primim

Unul dintre patronii spirituali ai capelei noastre este chiar Sfântul Vasile cel Mare, a cărui muncă pentru cei aflați în nevoi a dăinuit peste veacuri prin toți continuatorii și promotorii ei. Datorită imboldului dat de el și de ceilalți sfinți, cu ajutorul voluntarilor inimoși, a fost fondată Asociația de voluntari „Sfânta Xenia și Sfinții Trei Ierarhi.” Deși într-un fel sau altul, munca echipei datează de când, în 2017,  a fost pusă piatra de temelie a Capelei care deservește Așezământul pentru persoane vârstnice, asociația și-a luat numele în preajma sărbătorii Sfintei Xenia din anul 2022. 

            Activitățile Asociației au loc pe tot parcursul anului, dar cele mai de amploare au avut loc în preajma Sfintelor Sărbători ale Paștilor, Crăciunilui sau ale ocrotitorilor Capelei, dar și la începutul anului școlar preuniversitar și universitar.

            Nevoile semenilor noștri sunt nenumărate, cum la fel de nenumărați și, adesea, chiar neștiuți sunt cei care le au. Cele mai primite, credem noi, sunt donațiile de timp... timp petrecut ascultându-i pe cei pe care nu mai are cine să-i asculte, alinându-le suferințele prin câteva cuvinte de îmbărbătare. Alături de acestea, putem adăuga și donații de obiecte care nouă ne prisosesc, care stau pe rafturi, așteptând să fie folosite. Mulți dintre semenii noștri au nevoie și de o masă caldă, de un pachet de alimente de bază și de haine de sezon. 

Dacă doriți să vă implicați în acest proiect, o puteți contacta pe Andana folosind datele din descrierea acestui episod. Dacă cuvintele fetelor v-au inspirat să vă găsiți propria cale de a ajuta semenii, nu ezitați să faceți acest lucru. Fiecare cuvânt cu care mângâiați, fiecare bănuț cu care hrăniți un copil sau un bătrân vi se vor întoarce înzecit. Pentru a vă reaminti de binefacerile rugăciunii, vă invităm să reascultați episodul podcast-ului nostru din sezonul unu, intitulat Cutia cu daruri, spre care veți găsi un link tot la finalul descrierii episodului de astăzi.

 

Pe noi ne găsiți prin:

•          E-mail la vestibune.podcast@gmail.com,

•          Facebook @vestibune.podcast,

•          Instagram @vestibune.podcast și

•          YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii.

 

Link-uri utile:

Email Andana Cociș: andanamariacocis@gmail.com

Episodul „Cutia cu daruri:” Cutia cu daruri 

Realizatori: Pr. Radu și Maria Bob

Invitate: Simona Cărăbineanu și Andana Cociș, coordonatoarea Asociației de voluntari „Sfânta Xenia cea Nebună pentru Hristos și Sfinții Trei Ierarhi”

Muzica:  Simple Piano Melody de Zakhar Valaha

Photo credits: Maria Bob, Rodie, Grecia, 2021

Simona Mihaela CărăbineanuProfile Photo

Simona Mihaela Cărăbineanu

Primary School Teacher

Proaspăt venita din Iași, păsind pe străzile Clujului, nu puteam decât să imi stabilesc obiective clare ce aveau să mă îndrepte spre visele mele. Unul dintre asa zisul vis, era să trăiesc clipa in care sufletul meu se bucură de liniștea din jurul meu, de priveliștea minunată, de aerul curat, de soarele ce mă imbrățișează armonios alături de un ceai aromat servit alaturi de familia mea. Dintotdeauna familia a avut o afinitate deosebită pentru mine.
Astăzi , sunt incântată să lămuresc pe oricine cauta ,,fericirea" și nu o gasește....deoarece o caută in lucruri materiale și nu in suflet.
Mă bucur de statutul de mamă a doua fete minunate, cărora împreună cu tăticul lor special sufletului nostru, incercăm să le transmitem cele mai bune valori.
De aproape 10 ani am grija de frumusețea chipului femeilor in cadrul salonului de înfrumusețare unde ne desfășuram activitatea.
Proaspătă studentă, mă bucur odata cu fetițele mele de responsabilitatea temelor, invățam impreună și ne bem ceaiul binemeritat la pauzele dintre activități.
De curând, încă unul dintre visele mele s-a îndeplinit....acela de a fi dascăl, așadar sunt și o învățătoare dornică să aducă elevilor, o data cu ea, cu Dumnezeu in suflet, dragostea de a păși pragul școlii zi de zi și de a lăsă în urmă amintiri frumoase și cunoștințe folositoare.

Andana Maria CocisProfile Photo

Andana Maria Cocis

O călătoare prin lumea nesfârșită a... Cărții

Andana e pasionată de cărți, ciocolată și animale (în special pisici). Curioasă din fire, îi place să știe câte ceva despre toate și ar colinda lumea în lung și-n lat dacă s-ar putea teleporta, deoarece are rău de mișcare. De asemenea, crede cu tărie că, atât în călătorii cât și în viață, importantă e destinația, nu drumul :) Din fericire, cărțile sunt o scurtătură înspre locurile ei preferate: mințile altor oameni. Îi place să creadă că ar putea găsi ceva în comun cu orice pământean, fie el om sau furnică.