Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
April 20, 2024

Mărturisire și curățenie

Mărturisire și curățenie

Mărturisirea sau eliberarea de gândurile și trăirile diverse care se adună în inima omului, este reprezentată destul de bine de imaginea curățeniei de vară dintr-un beci îmbâcsit, unde dai la o parte pânze de paianjeni, scoți afară butoaie hodorogite din lemn străvechi, arunci merele pe jumătate stricate, mături peste tot, aerisești intens și lași să pătrundă lumina și căldura binecuvântată a razelor de soare.

Iar după ce faci asta, te apuci gospodărește să reclădești totul, pentru a primi o nouă recoltă de toamnă, o nouă viață pentru și peste iarna care stă înainte.

La fel e și cu sentimentele noastre, făcând curat și scoțând afară tot ce înseamnă sau poate însemna putregai sufletesc, facem loc pentru sentimente nobile precum: prietenie, bucurie, fidelitate, pozitivism și putem continua enumerarea atât cât dorim noi.

Pentru că dacă Împărăția însăși încape în inimă, după cum ne zice evanghelistul Luca în cap. 17 al Evangheliei sale, atunci cu siguranță încap acolo și nesfârșite rânduri de borcane cu bunătăți sufletești, mult bune atât pentru noi, cât și pentru cei din jur.

 

Autor: Tudor-Călin CIOCA

Text:    Valeriu R. BOB