Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Feb. 15, 2023

Bucuria de a sluji 1.1

Bucuria de a sluji 1.1

Cu darul Domnului, duminică 29 ianuarie 2023, la șase ani de la trecerea la Domnul a dnei preotese Juliana Schmemann, am organizat la noi la Capela un simpozion cu titlul „Bucuria de a sluji” inspirat tocmai din titlul uneia dintre cărțile ei.
Simpozionul s-a desfășurat cu binecuvântarea PS Benedict Bistrițeanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care a slujit la Sfânta Liturghie din acea duminică. La finalul Sfintei Liturghii, s-a slujit și un parastas în amintirea lui Horațiu-Iulian, fiul ctitorilor capelei, a familiei Schmemann, dar și a PS Vasile, cel care în urmă cu doi ani binecuvântase mica bibliotecă a Capelei, dedicată dnei Juliana Schmemann. 

 Născută la 6 octombrie 1923 în Baden-Baden, în familia Ossorguine, ca urmașă a Sfintei Iuliana de Lazarezo, al cărei nume, de altfel, îl și poartă, Juliana s-a mutat cu familia în Franța, unde și-a finalizat studiile la Sorbona, căsătorindu-se mai apoi, în 1943, cu Alexander Schmemann. La câtiva ani după căsătoria lor și, ulterior, după hirotonia părintelui Alexander, familia Schmemann s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Dna Schmemann și-a dedicat viața slujirii aproapelui alături de soțul ei și de cei trei copii ai lor. A fost soție de preot, mamă, profesoară și directoare de școală. Matushka Juliana s-a mutat la Domnul în 2017, după 93 de ani în care a trăit bucuria de a sluji. 

 În cadrul simpozionului, am avut bucuria de a avea mai multe invitate care să ne împărtășească din propria lor bucurie de a sluji. Dintre acestea, prima care a luat cuvântul a fost dna Nicoleta Pălimaru pentru a vorbi tocmai despre jurnalul preotesei Juliana Schememann

 

Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: vestibune.podcast@gmail.com. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

 

Așadar, pe noi găsești și prin intermediul:

·       E-mail la vestibune.podcast@gmail.com,

 ●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

·       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

 

 

Realizatori: Pr. Radu Bob, Maria Bob

Invitat: Dr. Nicoleta Pălimaru

Muzica: The Way Home, Zakhar Valaha

Imagine: Ionuț Chifa

Nicoleta PălimaruProfile Photo

Nicoleta Pălimaru

Redactor șef al Editurii Renașterea

Nicoleta Pălimaru este soție de preot, mamă a doi băieți minunați, doctor în filologie și redactor-șef al Editurii Renașterea. Mai mult, dna Pălimaru și-a petrecut o bună parte din cariera sa, dedicându-se editării lucrării Înalt Preasfințitului Părinte Bartolomeu, dar și scriind propriile amintiri despre întâlnirile cu cel ce a fost arhiepiscop, mitropolit, păstor și păzitor al credinței ortodoxe la Cluj.