Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Dec. 14, 2022

Despre Bucurie

Despre Bucurie

Starea cea mai frumoasă a omului este Bucuria. Adevărata bucurie vine doar de la Domnul și, dacă îți deschizi cu adevărat ochii trupești, deschizându-i pe cei sufletești, cu siguranță că e prima pe care o poți vedea peste tot împrejurul tău, dar mai ales în tine însuți. 

Realizând „În căutarea lui Aslan,” rubrica podcast-ului  nostru, cred că am pornit mai degrabă într-o altă căutare a bucuriei. Așa am descoperit și cartea doctorului Albert Rossi: Cum să devii o prezență vindecătoare, apărută în anul acesta la Editura Doxologia. Dl. Rossi scrie în cartea lui despre bucurie, surâs, blândețe, rugăciune, acceptare, lăsare în voia Domnului și vindecare. Își scrie fiecare gând pornind de la cuvântul Scripturii, trecând prin filtrul Sfinților Părinți, prelucrându-l cu ajutorul lecturilor lui, al experienței sale profesionale, dar mai ales cu cel al trăirilor lui personale, pentru ca, la finalul cărții lui, să fim cu toții inundați de bucuria și dorința de a deveni noi înșine prezențe vindecătoare. 

S-a potrivit tare bine ca pasajul său despre bucurie să fie inspirat din cartea Despre viața lumii a Pr. Alexander Schmemann, de care ne aducem aminte cu mare drag, acum, la 39 de ani la trecerea sa la Domnul. 

 

Dați-ne de veste care e părerea voastră despre podcast, despre acest episod și, mai ales, despre subiectul lui, prin oricare din căile care vi se par mai la îndemână. Pe noi ne găsiți aici:

Pe noi ne găsiți prin:

●       E-mail la: vestibune.podcast@gmail.com,

●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

●       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

 

Lectura:  Maria Bob

Din Dr Albert Rossi, Cum să devii o prezență vindecătoare, Traducere din limba engleză de Ioan-Lucian Radu și Stela-Anca Radu, Carte tipărită cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, Iași, Editura Doxologia, 2022, pp. 91-94.

Muzica:   My Life de Zakhar Valaha

Photo credits:   Bliss de Maria Bob