Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
April 20, 2022

În căutarea lui Aslan: Episodul 9 - Ouăle de Paști

În căutarea lui Aslan: Episodul 9 - Ouăle de Paști

Textul pe care vi-l propunem, spre meditație, astăzi, face referire la legendele care au ajuns la noi, prin Sfânta Tradiție, despre semnificația ouălor de Paști și a motivelor pentru care noi le vopsim. 

 Note:

Fragmente din Leon Magdan, De ce? - Întrebări și răspunsuri ortodoxe pentru toate vârstele, București, Editura Mateiaș, 2011, p. 26.

Muzică: This Old Rugged Cross de eternityplatform prin intermediul Pixabay.

Lectura: Ștefania Bob

Culegător de text: Maria Bob


 
 
 

Ștefania BOBProfile Photo

Ștefania BOB

Cutest girl

Ștefania are aproape 9 ani, face cele mai savuroase aranjamente din lămâie și măsline pe salata de vinete pregătită de bunica ei, cu aceleași degețele zglobii cu care cântă la pian.
Este eleva în clasa I și pentru vacanța de vară are de rezolvat o dilemă serioasă: să petreacă o săptămână alături de maicile cu voci diafane de la Tismana sau de cele atât de zâmbitoare din Kato Xenia.
Vă vom ține la curent cu alegerea ei.

Efrem BobProfile Photo

Efrem Bob

Mare admirator al lui Mr. Bean

Efrem e arhitect de case cu 30 de etaje, de poduri peste șanțuri pe care le sapă el însuși, e inventatorul pungii de chipsuri cu fermoar. Se mai pricepe și la cățărat pe diverse obiecte de mobilier, atunci când nu ajunge pe poteci de munte sau când nu dă o raită prin lumea mare. Să vă mai zic că e și în clasa pregătitoare și că și-a cucerit învătătoarea cu primul zâmbet?