Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Oct. 12, 2022

Pârga Roadelor - partea a II-a

Pârga Roadelor - partea a II-a

Între 1 și 2 octombrie am avut privilegiul de a găzdui un pui de eveniment – a fost prima ediție a lui – Sărbătoarea „Pârga roadelor.” Evenimentul nostru a fost despre amintire, despre învățare și despre bucurie. În prima zi, i-am sărbătorit pe cei „trecuți de amiază-zi”  - a fost Ziua Internațională a Vârstnicilor - cu poezie, lecții de viață sănătoasă, teologie și rugăciune vii. 

În curtea decorată cu roadele din grădinile lucrate cu truda verii, s-au adunat toate bunătățile din cămările dragului de semeni. Au venit și meșteri populari cu lucrul mâinilor lor la vedere, dar am avut și parte de încântarea redescoperirii neamului nostru prin ochii celor de alt neam, prin expoziția „România inedită.

Pe parcursul episodului din această săptămână, dar și din cea viitoare, veți descoperi Oameni dintre noi, cu creativitatea, ingeniozitatea și frumusețea fiecăruia dintre ei, unii aflați la început de drum, alții în culmea unui deal al experienței adunate sau la o răscruce de drumuri culturale. Îi veți asculta pe dna Felicia Pușcaș cu o interpretare inedită a unor poezii celebre despre toamnă, pe Ștefania Bob cu o poezie proprie despre bogăția roadelor toamnei și, respectiv, pe dl Ingo Tegge, directorul Institutului Cultural German de la Cluj-Napoca, prezentându-și propria muncă: o expoziție de cartonașe care cuprind o colecție de fapte diverse despre o Românie inedită, ciudată, amuzantă și reală, însoțite de desene reprezentative. Întreaga lui colecție merită studiată cu atenție, iar dacă doriți să împărtășiți propriile voastre idei cu el, o puteți face, vizitându-i pagina personală de Facebook: @ingo.tegge.


De asemenea, pe noi ne găsiți prin 

●       E-mail la: vestibune.podcast@gmail.com,

●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

●       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii


Realizatori:             Pr. Radu Bob și Maria Bob

Muzica:                    Blessed, de Zakhar Valaha

Photo credits:      Maria Bob

Ștefania BOBProfile Photo

Ștefania BOB

Cutest girl

Ștefania are aproape 9 ani, face cele mai savuroase aranjamente din lămâie și măsline pe salata de vinete pregătită de bunica ei, cu aceleași degețele zglobii cu care cântă la pian.
Este eleva în clasa I și pentru vacanța de vară are de rezolvat o dilemă serioasă: să petreacă o săptămână alături de maicile cu voci diafane de la Tismana sau de cele atât de zâmbitoare din Kato Xenia.
Vă vom ține la curent cu alegerea ei.

Ingo TeggeProfile Photo

Ingo Tegge

Cultural Manager

Ingo Tegge has experience in both, the cultural and the business world and believes that true innovation can best be achieved when the two meet on equal terms. Born in Northern Germany, he worked in South Africa, Nigeria, Germany, and Romania. After graduating from the Free University of Berlin, his career in cultural management started at Goethe-Institut, Germany’s largest foreign cultural organization. After two years in Africa, he changed to a consultancy specializing in new work and innovation management close to Stuttgart before returning to the cultural scene in early 2016 when he took over the post of director at the German Cultural Center in Cluj-Napoca.

Felicia PușcașProfile Photo

Felicia Pușcaș

Profa de română