Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Nov. 23, 2022

Tu ești... Casilda de Toledo

Tu ești... Casilda de Toledo

Viețile sfinților nu sunt doar exemple de viață creștină plină de rugăciune, fapte de milostenie și asceză, ci și exemple de curaj. Așa de întâmplă și cu pilda de viață sfântă pe care o putem învăța de la Sfânta Casilda de Toledo într-un nou episod din seria Tu ești...

            Pe parcursul acestui episod ne punem în pielea unei fete care încearcă să afle mai multe lucruri despre Domnul, dar care, cu mult curaj, merge într-unul dintre cele mai periculoase locuri – o închisoare – pentru a-i milui pe creștinii de la care încearcă să afle răspunsuri la întrebările ei despre Dumnezeu, despre locul Lui în inima oamenilor. 

            Sfânta Casilda a fost o prințesă maură despre care se știe că s-a convertit la creștinism, după ce plină de credință s-a milostiv de creștinii pe care musulmanii îi persecutau și că datorită faptului că s-a vindecat de curgere de sânge, ea a devenit ocrotitoarea femeilor cu probleme de fertilitate, dar și a musulmanilor care s-au convertit la creștinism. Se spune despre ea că s-a mutat la Domnul la vârsta de 100 de ani. Întâmplarea istorisită în cadrul podcast-ului este una dintre cele mai cunoscute cu privire la viața ei.

 

Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: vestibune.podcast@gmail.com. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

 

Așadar, pe noi găsești și prin intermediul:

●       E-mail la: vestibune.podcast@gmail.com,

●       Facebook @vestibune.podcast,

●       Instagram @vestibune.podcast și

●       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

 

Traducerea și lectura:  Maria Bob

În rolul soldatului:           pr. Radu Bob

din You are Casilda de Toledo, from Melinda Johnson et all. (2020) Seven Holy Women: Conversations with Saints and Friends, Chesterton: Ancient Faith, Ebook by BrightWingMedia, loc.1372-1413.

Muzica: The Price of Freedom de Zakhar Valaha.

Imagine: Floare din Grădina Botanică din Cambridge, 2019, Maria Bob