Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
Feb. 23, 2023

Bucuria de a sluji 1.2

Bucuria de a sluji 1.2

Pentru acest episod de Vești Bune, vă propunem spre ascultare cea de-a parte a Simpozionului „Bucuria de a sluji.” 

 După ce, în episodul anterior am ascultat-o pe Nicoleta Pălimaru care ne-a vorbit despre viața familiei Schmemann așa cum reiese din cartea-jurnal a dnei Juliana Schmemann, Călătoria mea cu părintele Alexander, în cel de astăzi, Iulia Tegge ne va vorbi despre trei poete românce care în anii ’60 au strecurat străluciri creștine în poezia lor: Constanța Buzea, Florența Albu și Ileana Mălăncioiu. Așa cum viața la țară își are ritmul ei dictat de natură, iar în viziunea noastră idilică asupra lumii satului, religiosul e cuprins în însuși sufletul acestuia, la fel au reușit și aceste poete să împletească în scrierile lor lumina caldă a creștinismului. 

 Aici, puteți asculta primul episod al seriei, dar și un interviu pe care pr Radu l-a dat celor de la Radio Renașterea Cluj-Napoca și în care a vorbit pe scurt și despre ce reprezintă acest simpozion și cele care au fost invitate ca vorbitoare.

 Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: vestibune.podcast@gmail.com. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

Așadar, pe noi găsești și prin intermediul: 


 Realizatori: Pr. Radu Bob, Maria Bob

Invitat: Dr. Iulia Tegge

Muzica: The Way Home, Zakhar Valaha

Imagine: Ionuț Chifa

Iulia TeggeProfile Photo

Iulia Tegge

Iulia Tegge este profesoară de limba română, doctor în filologie și autoare de carte. Prin volumul de critică literară intitulat Mirajul reflectarii. Spre o istorie a metaficțiunii în romanul românesc, munca Iuliei a fost răsplătită cu premiul Observatorulul cultural, categoria Debut, ce i-a fost acordat în 2022.