Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
June 28, 2023

Inimă de copil

Inimă de copil

Sunt episoade de podcast și episoade de podcast... eu le îndrăgesc pe toate, ce e drept, dar parcă, totuși, unele îmi sunt mai dragi decât altele, iar cel pe care vi-l punem înainte în seara aceasta e unul dintre cele care îmi sunt cele mai dragi. Nici nu cred că poate fi altfel când e înregistrat într-o zi mai mult decât specială: ziua în care la Capelă l-am sărbătorit pe Sfântul Mucenic Iulian din Tars, unul dintre ocrotitorii noștri, și în care Preasfințitul Părinte Benedict, episcopul-vicar al Clujului, ne-a făcut bucuria de a fi în mijlocul nostru. După vecernie, Preasfințitul ne-a dublat bucuria prin faptul că a acceptat să stea la o poveste, la ceas de seară, cu patru dintre copiii minunați care trec pragul Capelei. 

Episodul acesta e special din multe puncte de vedere. Unul, e faptul că acești copii și-au deschis inimile către noi, și-au făcut curaj și au formulat întrebări care, nouă, adulților, ni s-au părut cel puțin surprinzătoare. Copiii aceștia, cu vârsta cuprinsă între șapte și cincisprezece ani, au pus întrebări cu mult peste vârsta lor, întrebări pe care ni le punem adesea și noi, cei mari. Altul, e faptul că Preasfințitul nostru și-a îndreptat gândurile către „inima lui de copil” și le-a răspuns, cu multă răbdare, frământărilor tuturor. Răspunsurile Preasfinției Sale ne fac să visăm, ne fac să zburăm. 

Nu știu voi, dar noi, cei care am fost de față la interviul copiilor, am trăit o uimire permanentă, o bucurie nespusă și o tihnă care ne-a încălzit inima. Am zâmbit, am râs și ne-am șters și câte o lacrimă din colțul ochilor... Iar astfel, un podcast care te îndeamnă la zbor și-ți face să tresalte inima de copil cum să nu fie printre preferatele mele?

 Dacă ți-a plăcut acest episod și îți dorești să (re)asculți un alt interviu cu PS Benedict, îl găsești aici: Merele Bucuriei. Sau dacă îți dorești să audiezi o predică, o găsești aici: Mama - suferință, dragoste și multă rugăciune. În schimb, dacă vrei să-ți înflorească un alt zâmbet al copilăriei în colțul gurii, îți recomand să (re)asculți unul dintre următoarele episoade în care îi poți auzi pe copii: Parfumul zilelor de vacanță, Gânduri și emoție de Sfântul Andrei, dar și în unul dintre primele noastre episoade: Ouăle de Paști.

 

Dă-ne de veste ce părere ai! 

Pe noi găsești și prin intermediul:

·       Email-ului la vestibune.podcast@gmail.com,

·       Facebook @vestibune.podcast,

·       Instagram @vestibune.podcast și

·       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii.

 
Realizatori: Pr. Radu Bob și Maria Bob

Invitați: PS Benedict Bistrițeanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Alexandra Rus, Daria Cărăbineanu, Efrem Bob și Ștefania Bob

Muzica: Romantic Memories, Zakhar Valaha

Imagine:  Ionuț Chifa, Mircea Pop

Ștefania BOBProfile Photo

Ștefania BOB

Cutest girl

Ștefania are aproape 9 ani, face cele mai savuroase aranjamente din lămâie și măsline pe salata de vinete pregătită de bunica ei, cu aceleași degețele zglobii cu care cântă la pian.
Este eleva în clasa I și pentru vacanța de vară are de rezolvat o dilemă serioasă: să petreacă o săptămână alături de maicile cu voci diafane de la Tismana sau de cele atât de zâmbitoare din Kato Xenia.
Vă vom ține la curent cu alegerea ei.

PS Benedict BistrițeanulProfile Photo

PS Benedict Bistrițeanul

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului

Efrem BobProfile Photo

Efrem Bob

Mare admirator al lui Mr. Bean

Efrem e arhitect de case cu 30 de etaje, de poduri peste șanțuri pe care le sapă el însuși, e inventatorul pungii de chipsuri cu fermoar. Se mai pricepe și la cățărat pe diverse obiecte de mobilier, atunci când nu ajunge pe poteci de munte sau când nu dă o raită prin lumea mare. Să vă mai zic că e și în clasa pregătitoare și că și-a cucerit învătătoarea cu primul zâmbet?