Bine ați venit pe website-ul podcast-ului: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii
March 1, 2023

Bucuria de a sluji 1.3

Bucuria de a sluji 1.3

Pentru acest episod de Vești Bune, vă propunem spre ascultare cea de-a treia parte a Simpozionului „Bucuria de a sluji.” 

 

În episoadele anterioare ale seriei le-am ascultat pe Nicoleta Pălimaru și pe Iulia Tegge. Prima ne-a vorbit despre viața familiei Schmemann așa cum reiese din cartea-jurnal a dnei Juliana Schmemann, Călătoria mea cu părintele Alexander, iar cea de-a doua despre trei poete românce care în anii ’60 au strecurat străluciri creștine în poezia lor: Constanța Buzea, Florența Albu și Ileana Mălăncioiu. 

 

În episodul de astăzi, Comina Tămaș alege să revină la un jurnal, de data aceasta, mergând pe firul de păianjen al memoriei dnei Marina Dumitrescu prin cartea Din amfora zilelor mele. Ajunsă mamă la o vârstă mai înaintată, Marina Dumitrescu și-a trimis copiii în lume la studii, dar ducându-le dorul și dorind, în același timp, să le fie alături cu cât mai multe sfaturi, le-a scris acest jurnal-epistolar. Povețele ei pentru propriii copii și, până la urmă, chiar pentru întreaga lume sunt rezumate de Cosmina în prezentarea pe care a avut-o la „Bucuria de a sluji”.

 

În albumul Facebook „Cărți cu suflet” în care Cosmina postează despre cărțile ei preferate, puteți găsi și alte recenzii pe care ea le face. 

 

Aici, puteți asculta primul episod (al cărei invitate a fost Nicoleta Pălimaru) și al doilea episod al seriei (al cărei invitate a fost Iulia Tegge), dar și un interviu pe care pr. Radu l-a dat la Radio Renașterea Cluj-Napoca și în care a vorbit pe scurt și despre ce reprezintă acest simpozion și despre cele care au fost invitate ca vorbitoare.

 

Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: vestibune.podcast@gmail.com. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

 

Așadar, pe noi găsești și prin intermediul:

·       Email-ului la vestibune.podcast@gmail.com,

·       Facebook @vestibune.podcast,

·       Instagram @vestibune.podcast și

·       YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii.

 

Realizatori: Pr. Radu Bob, Maria Bob

Invitat: Cosmina Tămaș

Muzica: The Way Home, Zakhar Valaha

Imagine: Ionuț Chifa 

Cosmina TămașProfile Photo

Cosmina Tămaș

Învățătoare

Pornită la drum ca profesoară de religie, fiind ea însăși autoare de carte pe parcursul călătoriei ei, Cosmina Tămaș a revenit la un punct de plecare al vieții ei, fiind acum învățătoarea unor copiii minunați. Și încă ce învățătoare! Una ale cărei merite sunt recunoscute public prin premii precum cel de Învățător de nota 10 oferit în urmă cu câțiva ani de Asociația Femeilor de Afaceri Clujene, dar mai ales privat de copiii în care sădește dragostea de Domnul, de lectură, de apreciere a frumosului în ei înșiși, în lumea care îi înconjoară și în oamenii pe care îi au alături.